Concert A Capelli in Doopsgezinde kerk in Groningen

GRONINGEN

Vocaal ensemble A Capelli geeft zondag 27 november een concert in de Doopsgezinde kerk in Groningen.

Het stad-Groninger ensemble presenteert hierin een programma, getiteld 'The Torment of Man'. In dit programma, met werken van onder anderen Tallis, Purcell en Britten, staat de zoekende mens centraal. De mens die zoekt naar de betekenis van verdriet en wreedheden die hij in het leven tegenkomt. Zo wordt de zoektocht naar de betekenis van oorlog, hongersnood en epidemieën in de zeventiende eeuw bezongen. Maar ook Bridcuts 'Why, O Lord, do you stand off' over het verdriet en de zoektocht naar gerechtigheid na de aanslagen in Londen in 2005 passeert de revue. A Capelli wordt begeleid door organist Peter van der Zwaag. Verder verlenen sopraan Nynke de Haan en mezzosopraan Hanneke Tichelaar medewerking aan het concert. Aanvang: 15.00 uur. Meer informatie: www.acapelli.nl.

Auteur

Marc Jansen