Lezing poolreiziger Ole Jörgen Hammeken bij IMAKA

GRONINGEN

Ole Jörgen Hammeken geeft maandag 28 november een lezing bij de Groninger (studie)vereniging IMAKA. Hij vertelt hierin over zijn avonturen en idealen.

Ole Jörgen Hammeken is poolreiziger en acteur, geboren in Nuuk (Groenland) maar nu wonend in Denemarken. Hij nam in 2007 deel aan de 'Global Warming Dogsled Expedition': een tocht op en over de Groenlandse ijskap, van Uummannac Fjord naar Ilulissat (beide aan de westkust). Met deze tocht met sledehonden werd aandacht gevraagd voor klimaatverandering en opwarming van de aarde. In 2008 completeerde hij een tocht rond de Noordpool met een gemotoriseerde open boot. In 2009 acteerde hij in een Frans-Groenlandse film 'Le Voyage d’Inuk'. Deze ging in 2010 in première in Stockholm. De lezing vindt plaats in het Arctisch Centrum in Groningen. Aanvang: 19.30 uur. Entree: 2 euro.

Auteur

Marc Jansen