Opera Zuid met 'Le Nozze di Figaro' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Opera Zuid staat donderdag 1 december met Mozarts 'Le Nozze di Figaro' in Stadsschouwburg Groningen.

Opera Zuid sluit zijn jubileumjaar hiermee passend af; 'Le Nozze di Figaro' was 25 jaar geleden ook de eerste productie van het gezelschap.

Le Nozze di Fiagaro

Wolfgang Amadeus Mozart en librettist Lorenzo Da Ponte maakten met 'Le Nozze de Figaro' een pikante en maatschappijkritische komische opera die nog steeds geldt als een van de grootste muzikale meesterwerken ooit gemaakt. De opera speelt zich af in het huis van de graaf en gravin Almaviva, waar de bediendes Figaro en Susanna zich opmaken voor hun huwelijk. De graaf is echter vastbesloten om met Susanna naar bed te gaan. Figaro en de gravin proberen daar een stokje voor te steken. Wat volgt is een dolle dag, waarin bediendes hun baas te slim af zijn en vrouwen hun man.

Daniel van Klaveren

Le Nozze di Figaro wordt in Stadsschouwburg Groningen in de oorspronkelijke taal en de originele partituur uitgevoerd. De regie is van Daniel van Klaveren. De muzikale leiding is in handen Arjan Tien.

Opera Zuid

Opera Zuid werkt met een overwegend jonge cast. Huisensembleleden Rubèn Plantinga en Marcel van Dieren zingen mee, net als Lilian Farahani en Veerle Sanders, die de puberende page Cherubino speelt. Verder is er ook veel jong internationaal talent. Naast de inmiddels bij Opera Zuid bekende Russische Anna Emelianova, doen Anna Stylianaki (Griekenland), Stefan Stoll (Duitsland), Nikos Kotenidis (Griekenland) en Lasse Penttinen (IJsland) mee. Miranda van Kralingen heeft de rol van Marcellina. Aanvang: 19.30 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.ssbg.nl.

Auteur

Marc Jansen