'Holy F.' in Grand Theatre in Groningen

GRONINGEN

Rudolphi Producties en theatercollectief Waal en Wind staat woensdag 30 november met de voorstelling 'Holy F. - Wie is er bang voor 150 jaar feminisme?' in het Grand Theatre in Groningen. 

Voor deze voorstelling duiken Eva Marie de Waal en Sophie van Winden samen met columnist en filosoof Simone van Saarloos in de geschiedenis van het feminisme. Zij verdiepen zich in een aantal sleutelfiguren uit de geschiedenis en onderzoeken de huidige stand van zaken. Wat hebben Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Aletta Jacobs, Audre Lorde of de suffragettes te zeggen tegen de moderne vrouw? Zien zij een verwend prinsesje of zijn ze trots op hoe zij met haar verworven vrijheid omgaat?

Emancipatie anno 2016

Met de nodige zelfspot peilen Eva Marie de Waal en Sophie van Winden de stand van de emancipatie anno 2016. Samen met hun publiek gaan ze op zoek naar nog altijd sluimerende vooroordelen en hardnekkige misverstanden. Aanvang: 20.30 uur.  Kaarten: www.grandtheatregroningen.nl of 050 - 368 0368.

Auteur

Marc Jansen