Najaarsconcert kamerorkest Clemens Schröner bij VRIJDAG

GRONINGEN

Het Groninger kamerorkest Clemens Schröner geeft vrijdag 25 november een najaarsconcert bij VRIJDAG in Groningen.

Het door Kees van der Harst geleide orkest trapt dit concert af met de Variaties op een thema van Joseph Haydn, Opus 56a van Johannes Brahms.

Hanneke van Ulsen

Hierop volgt de Romance nr. 2 voor viool en orkest in F groot van Ludwig van Beethoven. Soliste in dit stuk is de Groninger violiste Hanneke van Ulsen. Zij is concertmeester van Filharmonie Noord, speelt in diverse ensembles en geeft vioollessen in Groningen, Assen en Roden. Het concert wordt afgesloten met een uitvoering van de vijfde symfonie van Ferdinand Ries, een leerling van Ludwig van Beethoven.

Archief Groninger Orkestvereniging

De partijen waarvan Clemens Schröner speelt, zijn afkomstig uit het archief van de Groninger Orkestvereniging, de voorganger van het Noordelijk Filharmonisch Orkest (voorloper van het huidige NNO). Aanvang: 20.15 uur. Entree: 10 euro (Stadjerspashouders 5 euro).

Auteur

Marc Jansen