Openbare repetitie Vals Alarm Musicaltheater

GRONINGEN

Vals Alarm Musicaltheater opent dinsdag 29 november de deuren van zijn repetitieruimte bij Muziek Organisatie Noord in Groningen.

Bezoekers kunnen de de totstandkoming van de rockmusical 'RENT' ervaren en de spelers en het artistieke team spreken over het maakproces, de muziek en de achterliggende ideeën van deze voorstelling. De jubileumvoorstelling 'RENT', Vals Alarm bestaat 20 jaar, is 28, 29 en 30 december te zien in de kleine zaal van De Oosterpoort in Groningen.

RENT

'RENT' gaat over een groep kunstenaars die, geconfronteerd met armoede, verslaving, ziekte en verlies, leren wat het betekent om iedere dag te leven alsof het de laatste is. Ze krijgen te maken met ongelijkheid, de vraag wie je eigenlijk bent en wat je plek is in de wereld. De soms rauwe, dan weer gevoelige muziek – met invloeden uit de rock, pop, disco, gospel en klassieke muziek – versterkt de belangrijkste boodschap: respecteer elkaar, maak de wereld samen een beetje mooier en leef voor vandaag.

Jonathan Larson

De productie is in handen van muzikaal leider Marijke Harsevoort, regisseur Dani Heres Dominguez en choreograaf Marijke Menninga. Jonathan Larson schreef de musical 'RENT', geïnspireerd door Puccini’s opera 'La Bohème'. Hij won er de Pulitzer Prize en een Tony Award mee. De openbare repetitie begint om 19.00 uur. Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen