Opening Groningen on Ice: overdekte ijsbaan op Grote Markt

GRONINGEN

Met een 'spectaculaire openingsshow' wordt zaterdag 26 november Groningen on Ice, ofwel de ijsbaan op de Grote Markt in Groningen, geopend.

Gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen en wethouder Joos van Keulen van de gemeente Groningen tekenen om 17.30 uur voor de openingshandeling.

IJsbaan

Onder de noemer Groningen on Ice ligt de komende winter een 750 vierkante meter grote overdekte ijsbaan op de Grote Markt. Voor de jongste (beginnende) schaatsers is een 'krabbelbaantje' beschikbaar. Bij de ijsbaan worden schaatsen verhuurd.

Horecapaviljoen

Tegen de ijsbaan staat een 250 vierkante meter groot horecapaviljoen. Dit door de Drie Gezusters verzorgde horecapaviljoen is verwarmd en biedt uitzicht op de ijsbaan en de Grote Markt. Uiteraard kan er worden genoten van een hapje en een drankje.

Openingstijden

Groningen on Ice, een initiatief van Stichting Evenementen Groningen, is van zaterdag 26 november 18.00 uur tot vrijdag 6 januari 17:00. De ijsbaan is dagelijks, ook tijdens de feestdagen, van 09.00 tot 23.00 uur geopend. Meer informatie: www.groningenonice.nl

Auteur

Marc Jansen