Nederlands Dans Theater 2 met 'Symbolen' in Stadsschouwburg Groningen

GRONINGEN

Nederlands Dans Theater 2 staat vrijdag 2 december met 'Symbolen' in Stadsschouwburg Groningen.

De talentvolle dansers van Nederlands Dans Theater 2 (NDT 2) tonen in 'Symbolen' een triptiek aan stukken in het kader van het Jheronimus Bosch 500. Naast een nieuwe creatie van opkomend choreograaf Jiří Pokorný worden Johan Ingers 'Out of Breath' (2002) en 'Some Other Time' (2014) van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot ten tonele gebracht.

Symboliek

Alle 3 de werken centreren zich rondom het thema ‘symboliek’ en laten zich in meer of mindere mate inspireren door het werk van de Nederlandse schilder. Dit programma is een co-productie met Stichting Jheronimus Bosch 500. Aanvang: 20.15 uur. Kaartverkoop: de-oosterpoort.nl

Auteur

Marc Jansen