‘Miles Ahead’ van Don Cheadle in RKZbios

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 3 en maandag 5 december de Amerikaanse film ‘Miles Ahead’ van Don Cheadle vertoond.

De legendarische trompettist en jazzcomponist Miles Davis (Don Cheadle) staat in 1979 al 5 jaar op non-actief. Hij leeft teruggetrokken in zijn huis, geplaagd door chronische heupproblemen. Daarnaast lijdt zijn stem én psyche onder het constante gebruik van drugs en pijnmedicatie, en worden zijn gedachten opgejaagd door verontrustende geesten uit het verleden. Muziekreporter Dave Braden (Ewan McGregor) van het populaire muziektijdschrift Rolling Stone weet met veel moeite het vertrouwen te winnen van de paranoïde en lichtgeraakte Miles. Braden heeft een comeback in gedachten en de beide mannen zijn vervolgens vastberaden om gestolen tapes van recente opnames terug te vinden. De Engelstalige film wordt niet ondertiteld. Aanvang, zowel op zaterdag als op maandag: 20.30 uur. https://youtu.be/wqq63ZJ5q3w

Auteur

Marc Jansen