Sir John Eliot Gardiner dirigeert Monteverdi Choir & English Baroque Soloists in De Oosterpoort

GRONINGEN

Sir John Eliot Gardiner dirigeert zaterdag 3 december zijn Monteverdi Choir en English Baroque Soloists in De Oosterpoort in Groningen.

Op het programma staan het 'Magnificat' (BWV 243a), de Lutherse Mis in F (BWV 233O en de cantate 'Süsser Trost, mein Jesus kömmt' (BWV 1512) van Johann Sebastian Bach.

Icoon van de oude muziek

[caption id="attachment_66829" align="aligncenter" width="430"]Monteverdi Choir. ©Massimo Giannelli Monteverdi Choir. ©Massimo Giannelli[/caption] Sir John Eliot Gardiner en zijn Monteverdi Choir komen voor de tweede keer naar Groningen. Daarmee gaat voor veel barokliefhebbers opnieuw een droom in vervulling, want Gardiner geldt als een icoon, zeker als het gaat om de interpretatie van vocale muziek van Johann Sebastian Bach. Samen met de English Baroque Soloists maakte het Monteverdi Choir vele opnames met werken van Bach.

Wereldsterren

Dit concert maakt deel uit van de serie 'Wereldsterren', waarin de absolute wereldtop van de klassieke muziekwereld naar Groningen wordt gehaald. Aanvang: 20.15 uur.  Kaartverkoop: www.de-oosterpoort.nl.

Auteur

Marc Jansen