Grunneger Laidjesfestival in Der Aa-Theater

GRONINGEN

Liedjesschrijvers, zangers/ zangeressen en groepen kunnen zich aanmelden voor het Grunneger Laidjesfestival. Inzet van dit festival, dat zaterdag 11 februari plaatsvindt in het Der Aa-Theater in Groningen, is de titel 'De Stem van Groningen'. De organisatie is in handen van stichting De Grunneger Sproak.

Deelnemers worden geacht nieuwe liedjes, bij voorkeur eigen werk, te presenteren. De liedjes moeten in het Gronings (of aanverwant dialect) zijn geschreven. Elke deelnemer moet 2 liedjes ten gehore brengen. Deelnemers kunnen in voortraject een of meerder workshops volgen op het gebied van tekst, compositie, microfoon- en podiumpresentatie. Deze workshops vinden zondagmiddag 15 januari plaats in Dans- en muziekstudio Tineke Rouw in Groningen.

Jury en publiek

Tijdens het festival worden de liedjes (en de optredens) beoordeeld door een jury. Ook het publiek mag zijn favoriet aanwijzen. De winnaars krijgen de kans om hun winnende nummer(s) vast te leggen op cd en mogen optredens verzorgen bij radio, tv en/ of andere lokale podia. Aanmelden kan tot 1 januari via: laidjesfestival@grunnegerspraok.com.

Auteur

Marc Jansen