Hongaarse rockers Ivan & The Parazol met speciale Holland-EP naar Simplon

GRONINGEN

Na een tour met Birth of Joy en 2 shows op Eurosonic 2016 is Ivan & The Parazol verliefd geworden op Nederland. Zo verliefd dat de Hongaarse rockers op 4 november een speciale EP uitbrachten: 'Holland, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?'. De aansluitende tour brengt ze zaterdag 3 december naar Simplon in Groningen.

De door Iván Vitáris aangevoerde band Ivan & The Parazol maakt 60’s en 70’s rock met een modern tintje. Op het cv van de mannen uit Boedapest staan het hoofdpodium van Sziget Festival, een MTV Award voor beste Hongaarse act en zelfs stadionshows met Deep Purple. De EP werd dan ook snel opgepakt door alternatieve media als Never Mind The Hype, Pinguin Radio en IndieXL.

Dé start in West-Europa

Waarom precies Nederland? Ivan Vitáris: “Stroopwafels. Haha. De mensen zijn open-minded in Nederland. Ze houden van rock ‘n roll en gaan ook de deur uit voor bands die ze niet kennen. Eerder tourden we met Birth Of Joy en we zijn ook enorm fan van bands als DeWolff en Pauw. We zien de scene alsmaar groeien, en dat geeft ook ons kansen. Nederland is voor ons daarom dé start in West-Europa.”

EP

[caption id="attachment_66895" align="alignright" width="287"]De EP 'Holland, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?'. De EP 'Holland, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?'.[/caption] De EP 'Holland, Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?' is een hernieuwde kennismaking voor de fans en een introductie voor iedereen die de band nog niet kende. De EP, het debuut van de mannen op het Amsterdamse TCBYML, is samengesteld uit de beste tracks van hun 3 albums plus de nieuwe single 'Deserved It'. Het concert in Simplon begint om 20.30 uur. Entree: 11 euro (voorverkoop: 10 euro). Meer informatie: www.simplon.nl.

Auteur

Marc Jansen