Lezing over beeldhouwer Auguste Rodin in Remonstrantse kerk

GRONINGEN

De laatste Kunst in Zicht-lezing van 2016 in de Remonstrantse kerk gaat over de Franse beeldhouwer Auguste Rodin. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling 'Rodin - Genius at Work' in het Groninger Museum. De lezing is woensdag 7 december.

Auguste Rodin (1840-1917) geldt als grootste en meest invloedrijke beeldhouwer van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf.

Rodin - Genius at Work

De tentoonstelling 'Rodin – Genius at Work' toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als 'De Denker' en 'Balzac', marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Carolien ten Bruggencate

De lezing wordt gegeven door kunsthistorica Carolien ten Bruggencate. Zij is verbonden aan Museum de Fundatie in Zwolle/ Wijhe en aan Museum MORE in Gorssel, en is gespecialiseerd in de beeldende kunst van de negentiende en twintigste eeuw. De lezing, die is georganiseerd door Stichting Kunst in Zicht, duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Kaartverkoop (à 12,50 euro): 050-318 86 51, info@kunstinzichtgroningen.nl, www.kunstinzichtgroningen.nl, Van der Velde Boeken en (7 december ‘s avonds) aan de zaal.

Auteur

Marc Jansen