Muzikale focus op zilveren periode Russische literatuur in Museum Vosbergen

EELDE

Klarinettist Harry-Imre Dijkstra en pianiste Helena Basilova geven vrijdag 2 december een concert in Museum Vosbergen in Eelde. Zij focussen hierbij op de zilveren periode in de Russische literatuur.

Poëzie uit uit de zilveren perioden (1890-1920) was een enorme inspiratiebron voor diverse Russische componisten, met als bekendste voorbeeld Sergej Rachmaninov. Dijkstra en Basilova brengen dit tijdperk tot leven met tekst, uitleg en muzikale voorbeelden.

Helena Basilova

Helena Basilova werd geboren in Rusland maar kwam op 7-jarige leeftijd naar Nederland. Na het afronden van het conservatorium in Amsterdam, studeerde ze een tijd in New York. Ze treedt internationaal op en gaf recitals in vele concertzalen in Europa, de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië.

Harry-Imre Dijkstra

De klarinettist Harry-Imre Dijkstra speelt, componeert, arrangeert, reist, legt graag uit en maakt zich sterk voor minder bekend en Oost-Europees repertoire. Hij studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en doceerde tijdens zijn solisten-studie aan hetzelfde instituut. Met steun van het Prins Bernhard Fonds studeerde hij enige korte periodes bij professor Valery Bezroetshenko in St. Petersburg. Aanvang: 20.15 uur. Entree: 15 euro. Reserveren: 050-3081291, info@museumvosbergen.nl of www.museumvosbergen.nl.

Auteur

Marc Jansen