Nederlands Studenten Jazz Orkest met Pete Philly naar Simplon

GRONINGEN

Het Nederlands Studenten Jazz Orkest (NSJO) geeft dinsdag 13 december een concert met hiphoplegende Pete Philly in Simplon in Groningen. Met dit concert wordt de lustrum-tour van het NSJO afgetrapt.

Het 30-koppige orkest toert tot en met 18 december met Pete Philly door het land. Daarbij combineert het NSJO jazz met hiphop: een wisselwerking tussen strakke beats en authentieke jazz. Voorzitter Saskia Groot: "Het NSJO werd opgericht in tijden van bezuinigingen op studenten en op cultuur. 5 jaar hield het orkest haar hoofd boven water en dat zullen we nu groots vieren."

Frontman Pete Philly

Het door studenten gevulde orkest kiest elk jaar een nieuwe frontman. Ditmaal is dat Pete Philly, onder meer bekend van het nummer ‘Mystery Repeats’ en zijn ongeëvenaarde podiumperformance. Vanwege zijn ziekte van Lyme is hij enige jaren uit de muziekscene geweest, maar maakte hij in 2016 een knallende rentree met nieuw uitgebrachte singles als 'Until' en 'Concrete', opnames voor een nieuw album en als kers op de taart de tour met het NSJO in december. https://youtu.be/gmaSJ6wPpJM Voor velen is dit eerste kans om Pete Philly weer live op het podium te zien. "Op basis van de repetities kunnen we met zekerheid zeggen dat dat geen teleurstelling zal zijn", stelt Groot.

Meer samenwerkingen

Het NSJO is echter nog meer samenwerkingen aangegaan. Drumtalent Yoràn Vroom soleert, terwijl de leiding van het grote orkest in handen is van de ervaren dirigent Robbert Scherpenisse. En als klap op de vuurpijl sluit Wicked Jazz Sounds de avond af met een een clubnacht waarin jazz en dance samenkomen. "Making you dance with a smile, daar draait het bij ons om", stelt Manne van der Zee, zakelijk leider van het DJ- en muzikantencollectief. "Een perfecte aanvulling op de shows van het NSJO 2016." Aanvang: 21.00 uur. Entree: 15 euro (studenten: 10 euro). Kaartverkoop via Simplon en www.nsjo.nl.

Auteur

Marc Jansen