'De vijf van Ton Mars' bij VRIJDAG in Groningen

GRONINGEN

Ton Mars uit Groningen maakt donderdag bij VRIJDAG in Groningen zijn opwachting in de lezingenserie 'De vijf van...'. In deze serie vertellen 4 kunstenaars in woord en beeld over hun 5 favoriete schilders of schilderijen.

Ton Mars (Dalfsen, 1950) woont en werkt in Groningen. Hij beschouwt zijn werk als een verdere ontwikkeling en verruiming van de moderne, met name abstract-concrete, kunst.

Geometrisch-linguïstische tekens

Mars haalt zijn inspiratie uit de dagelijkse werkelijkheid, taalkunde, numerologie, geografie, biologie, kunstgeschiedenis en filosofie. Zijn werk bestaat uit schijnbaar geometrisch-linguïstische tekens, gevormd uit geschilderde en getekende basiselementen als rechte en gebogen lijnen. Mars had solotentoonstellingen in onder meer Galerie Cora & Daniela Hölzl in Düsseldorf en Museum Insel Hombroich in Neuss 2011, en groepstentoonstellingen in onder meer De Ketelfactory in Schiedam, Museum Belvédère in Heerenveen en Kunstruimte 09 in Groningen.

De vijf van...

Thijs Jansen en Mario ter Braak gingen Ton Mars voor in de serie 'De vijf van...'. Olphaert den Otter uit Rotterdam sluit de serie 26 januari af. Ton Mars' lezing begint om 20.00 uur. Entree: 7,50 euro (studenten en cursisten: 5 euro). Reserveren wordt aanbevolen: doen@bijvrijdag.nl of 050-3051400.

Auteur

Marc Jansen