Fix een Fiets bij De Sterrensteen in Groningen

GRONINGEN

Bij basisschool De Sterrensteen in Groningen wordt vrijdag 2 december een feestelijke fietsbijeenkomst gehouden. Deze bijeenkomst start om 12.30 uur.

Bezoekers wordt gevraagd een fiets te doneren voor kinderen uit arme gezinnen. Ook kan aan de eigen fiets geklust worden. De fietsklusbus van WerkPro levert fietsenmakers en gratis materiaal. Zo wordt gezamenlijk gewerkt aan veilig fietsen voor alle kinderen.

Armoede

Rondom deze fietsactie vragen de leerlingen van De Sterrensteen aandacht voor armoede in de stad. In Groningen leeft 1 op de 5 kinderen onder de armoedegrens. In deze gezinnen is er bijvoorbeeld geen geld voor muziekles, sportschoenen of een kinderfiets. Sinds december vorig jaar loopt de actie 'Doneer een kinderfiets'. Ondertussen zijn al 700 fietsen ingezameld, opgeknapt en uitgegeven. Maar er zijn meer fietsen nodig. Digitaal een fiets doneren kan ook; via doneereenkinderfiets.nl.

Fix een Fiets Stad 050

Ter voorbereiding op de fietsbijeenkomst op het schoolplein zijn de groepen 7 en 8 van De Sterrensteen enkele weken bezig geweest met het fietsproject. Zo zetten Martin, Mila, Nina, Kayleigh, Ryan en Nada de Facebookpagina Fix een Fiets Stad 050 op. Op deze pagina kunnen ouders met een laag inkomen lezen waar ze terecht kunnen voor het aanvragen van een gratis tweedehands fiets.

Auteur

Marc Jansen