Laura van Dolron met 'WIJ' in Grand Theatre in Groningen

GRONINGEN

Laura van Dolron staat woensdag 7 december met haar nieuwe theatervoorstelling 'WIJ' in het Grand Theatre in Groningen.

Laura van Dolron vraagt zich in deze voorstelling af wat we bedoelen als we ‘wij’ zeggen. Wie zijn ‘wij’ en hoe bepalen we wie daar bij hoort en wie niet? Hoe worden we een zo groot mogelijke wij? En gaat het lukken om te erkennen dat ‘zij’ bij ons horen? WIJ gaat over nee-stemmers en ja-knikkers, over Plato en populisme, over emoticons en je neus begraven in de krullen van je dochter, over ‘toevallig’ allemaal dezelfde Ray-ban zonnebril, en over de kudde die denkt dat hij geen kudde is.

Laura van Dolron

Laura van Dolron (Rotterdam, 1976) maakt voorstellingen vol maatschappelijke betrokkenheid en zelfspot, die gaan over de wereld om haar heen. Ze vond haar eigen genre uit: stand-up filosofie. Laura van Dolron staat als zichzelf op het podium en voert een gesprek met het publiek. Een gesprek dat zowel humoristisch als filosofisch is. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten: grandtheatregroningen.nl of 050 - 36 80 368.

Auteur

Marc Jansen