TakeRoot presents: Israel Nash in De Oosterpoort

GRONINGEN

Singer-songwriter Israel Nash geeft zaterdag 4 maart een concert in De Oosterpoort in Groningen. Kaarten (à 15 euro) zijn vanaf vrijdag 2 december 10.00 uur verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl en Ticketmaster.nl.

Domineeszoon Israel Nash combineert ouderwetse americana-, roots-, country- en bluesmuziek met de wat latere psychedelica. Hij bracht in 2013 het album 'Rain Plans' uit. Vorig jaar volgde het album ‘Silver Season’. Hierop is de invloed van Neil Young alom aanwezig.

TakeRoot presents

Het concert van Israel Nash valt onder de noemer ‘TakeRoot presents’. De 'TakeRoot presents'-concerten worden geprogrammeerd door De Oosterpoort. Typerend voor de (inter)nationale artiesten waar 'TakeRoot presents' voor staat: roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het oog op de toekomst gericht.

Auteur

Marc Jansen