Tienerkamer in Martini Ziekenhuis dankzij gift Ronald McDonald Kinderfonds

GRONINGEN

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft een heuse tienerkamer ingericht. Dit dankzij een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 30 jaar en wilde ter gelegenheid van dit jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. 27 zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, waaronder het Martini Ziekenhuis, kregen daarom 1-malig een bijdrage waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

Langgekoesterde wens

Gerda van Bergen, unithoofd van de Verpleegafdeling Kinderen: "We zijn erg blij met de bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Hierdoor gaat een langgekoesterde wens van ons in vervulling om de tienerkamer aan de wensen van deze tijd te laten voldoen. Begin dit jaar is het ontwerp door de tieners zelf bedacht. Voor hen is het namelijk erg belangrijk om in het ziekenhuis in een prettige ruimte te kunnen verblijven waar ze zoveel mogelijk zichzelf kunnen zijn."

Gamen en chillen

Nicole van Dijk Interiors heeft het ontwerp samen met de Kinderafdeling van het Martini Ziekenhuis en de tieners uitgewerkt en uitgevoerd. Het resultaat is een ruimte waar de tieners kunnen gamen, chillen en zelfs muziek kunnen maken.

Auteur

Marc Jansen