Mega Kino Klandestino in de Oosterkerk

GRONINGEN

De zesde editie van Kino Klandestino vindt vanavond (vrijdag 2 december) plaats in de Oosterkerk in Groningen. Dit is zojuist bekendgemaakt na weken van geheimhouding.

Het markante kerkgebouw is omgetoverd tot megabioscoop waar een groot publiek kan genieten van een Scandinavische speelfilm.

Simon and Garfunkel

Dominee Rinze IJbema verwelkomt het publiek en ook organist Peter Zwarts zal een bijdrage aan Kino Klandestino #6 leveren. Muziek speelt een centrale rol in de kerk en ook in de film die vertoond wordt. Het publiek kreeg de afgelopen weken via een nieuwsbrief en social media hints waarmee ze de locatie konden traceren. Simon and Garfunkel kwamen meerdere malen voorbij met hun ‘greatest hints’. Om welke film het gaat blijft tot het laatste moment geheim. Niet geheim is dat de film Noors gesproken is en Engelse ondertiteling heeft.

Kino Klandestino

Kino Klandestino opent deuren die normaal gesloten blijven en brengt filmliefhebbers op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest. Eerdere edities waren in theater De Machinefabriek, klimcentrum Bjoeks, manege d'Oude Held, Gruno Asfalt Recycling en een leegstaand zwembad in Vinkhuizen. Kino Klandestino #6 begint om 20.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Entree: 12,50 euro.

Auteur

Marc Jansen