Groninger première 'Hedi' in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 10 en maandag 12 december de Tunesisch/ Belgisch/ Franse film ‘Hedi’ van Mohamed Ben Attia vertoond. Deze film was nooit eerder in Groningen te zien.

De film gaat over Hedi (Majd Mastoura), een bescheiden twintiger die het pad volgt dat voor hem is uitgestippeld. Terwijl Tunesië verandert in de nasleep van de Jasmijnrevolutie, staat zijn leven stil. Hij heeft een onbevredigende baan bij een autodealer en zijn moeder heeft een bruid voor hem uitgekozen waar hij geen bijzondere klik mee heeft. Als zijn trouwdag bijna voor de deur staat, stuurt zijn baas hem naar de badplaats Mahdia om nieuwe klanten te benaderen. Daar ontmoet hij de vrijgevochten wereldreizigster Rim. Haar levenslust werkt aanstekelijk en al snel bloeit er een romance op. Subtiel, ingetogen drama werd gecoproduceerd door de gebroeders Dardenne. Op het filmfestival in Berlijn werd de film bekroond met de prijs voor beste debuut en won hoofdrolspeler Majd Mastoura de Zilveren Beer voor beste acteur. De film (Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld) begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur. https://youtu.be/a525lAuenG8

Auteur

Marc Jansen