Lezing Ruben Terlou in Academiegebouw in Groningen

GRONINGEN

Greta Riemersma gaat dinsdag 13 december in het Academiegebouw in Groningen met Ruben Terlou in gesprek over diens tv-serie 'Langs de oevers van de Yangtze' en de fotoserie die hij daarbij maakte. Aansluitend geeft Terlou een lezing.

Ruben Terlou is documentairemaker, arts, fotograaf en China-expert. In zijn tv-serie 'Langs de oevers van de Yangtze' neemt Ruben Terlou de kijker mee op zijn reis door het hedendaagse China. Hij ontmoet Chinese boeren, arbeiders, kunstenaars en wereldverbeteraars, en tekent aan de hand van foto’s hun verhaal op. In zijn lezing vertelt Terlou over China, zijn werk en ervaringen en de soms moeilijke keuzen die hij heeft gemaakt.

Greta Riemersma

Greta Riemersma is docent aan de opleiding journalistiek van de RUG en werkt als journalist voor onder andere de Volkskrant, Vrij Nederland en de Correspondent. Ze woonde en werkte as journalist in Marokko. In 2011 verscheen haar boek 'Het land van zijn vader' over de familiegeschiedenis van haar Marokkaanse echtgenoot. Gesprek en lezing zijn georganiseerd door Studium Generale Groningen. Aanvang: 20.00 uur.

Auteur

Marc Jansen