'The Nutcracker' in Royal Opera House in Groninger Forum

GRONINGEN

In het Groninger Forum in Groningen staat donderdag 8 december een ‘Royal Opera House Live’ geprogrammeerd. Hierin wordt 'The Nutcracker', het klassieke kerstballet van Peter Wright uitgevoerd door The Royal Ballet.

Onder de noemer ‘Royal Opera House Live’ worden in het Groninger Forum 12 klassieke opera’s en balletvoorstellingen van het Royal Opera House in Londen – voor 1 avond – live gepresenteerd op het witte doek.

The Nutcracker

In 'The Nutcracker', in 1984 gecreëerd door Peter Wright, neemt Herr Drosselmeyer de magiër op kerstavond zijn jonge nichtje Clara mee op een fantasierijk avontuur. De tijd zweeft, de woonkamer verandert in een groot slagveld en een magische tocht neemt hen mee naar het Land van Sneeuw en uiteindelijk naar het Koninkrijk van Lekkernijen. Met muziek van Tchaikovsky, een feestelijk kerstdecor en meeslepende dansen, inclusief een pas de deux tussen de Suikerboon Fee en haar Prins. Tijd: 20.15 - 23.30 uur. Kaarten (à € 24,50) zijn verkrijgbaar op www.groningerforum.nl en bij de kassa van de locatie Hereplein van het Groninger Forum.

Auteur

Marc Jansen