Hamlet-concert KamerFilharmonie Der Aa in Immanuelkerk in Groningen

GRONINGEN

KamerFilharmonie Der Aa geeft zaterdag 10 december een concert in de Immanuelkerk in Groningen. Met Jacob Slagter 'op de bok'.

Omdat het dit jaar 400 jaar geleden is dat Shakespeare overleed, presenteert Der Aa een programma van muziek en lezingen bij diens 'Hamlet'. Shakespeare-kenner Hans Jansen zal tussen de muzikale onderdelen het verhaal van Hamlet belichten. Der Aa, bestaande uit musici uit de 3 noordelijke provincies, speelt de 'Tragische Ouverture' van Brahms, de 'Hamlet Ouverture Fantasia' van Tsjaikovski, en Hamlet-toneelmuziek van Sjostakovitsj. Het laatste stuk is eigenlijk een parodie op de Hamlet-tragedie en wordt maar zelden uitgevoerd.

Jacob Slagter

Jacob Slagter begon zijn loopbaan als hoornist in het Noord Nederlands Orkest en was van 1985 tot 2008 de eerste solo-hoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij werkte nauw samen met dirigenten als Bernard Haitink, Leonard Bernstein en George Solti. Als dirigent stond hij al voor onder meer het Holland Symfonia, het Gelders Orkest en het Noord Nederlands Orkest. Sinds 2004 assisteerde hij geregeld Mariss Jansons bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Hans Jansen

Dr. Hans Jansen is docent aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij geeft in het hele land lezingen over Shakespeare en is nauw betrokken bij de jaarlijkse Shakespeare-voorstellingen in het openluchttheater van het Drentse Diever. Aanvang 20.15 uur. Kaarten via www.deraa.nl en bij Godert Walter.

Auteur

Marc Jansen