NNO met 'Muziek uit films en series' in De Oosterpoort

GRONINGEN

Het Noord Nederlands Orkest toert samen met presentator en filmkenner Eric Corton met het programma 'Muziek uit films en series' door Nederland.

Het eerste concert is woensdag 7 december in De Klinker in Winschoten. Vervolgens doet het NNO onder andere Utrecht, Eindhoven en Groningen aan. Het concert in Groningen, in De Oosterpoort, is zaterdag 10 december.

Muziek uit films en series

In het programma 'Muziek uit films en series' komt muziek uit de films 'Out of Africa', 'Jurassic Park', 'The Mission', 'Men in Black', 'Titanic' en 'Batman' voorbij. Verder speelt het NNO muziek uit de televisieseries 'Downton Abbey' (BBC), 'House of Cards' (Netflix) en 'Game of Thrones' (HBO). Pianist tijdens deze concerten is Ramon van Engelenhoven (1995). Eric Corton fungeert als presentator, Christophe Mangou als dirigent van het orkest. Aanvang: 20.15 uur. Meer informatie: www.nno.nu.

Auteur

Marc Jansen