Storytrail: stadswandeling met verhalenverteller in Groningen

GRONINGEN

In Groningen staat zondag 11 december de eerste Storytrail geprogrammeerd. Dit is een stadswandeling met een verhalenverteller als gids.

Producent is theatergezelschap Stadsavonturen, dat al succesvolle Storytrails maakte in steden als Amsterdam, Utrecht, Leiden en Breda. Stadsavonturen spreekt van een 'mix van verhalen, theater en historie'. "Onze verhalenvertellers leiden hun publiek de stad in, én de geschiedenis in", legt initiator en regisseur Henke Lever uit. "Als je mee wandelt met een Storytrail, kom je terecht in een andere wereld. Een wereld die je echt beleeft. De verteller vertelt niet alleen, hij neemt het publiek mee in zijn spel. In plaats van toeschouwer word je deel van de geschiedenis."

Oog in oog met Bommen Berend

Gids in Groningen is Johannes, een van de vertellers van Theatergezelschap Stadsavonturen. In zijn verhalen laat hij zijn publiek kennismaken met levensechte Groningers uit het verleden. Deelnemers ontmoeten oersterke turfdragers, terwijl zij met hun turfzakken door de straten banjeren. Zij komen oog in oog te staan met de vijandelijke bisschop Bommen Berend. En zij flaneren met graven en gravinnen door de tuin van hun paleis. De verhalenwandeling begint zondag 11 december om 14.00 uur aan de voet van de Martinitoren in Groningen. Reserveren is noodzakelijk: www.storytrail.nl/stadswandeling-groningen.

Auteur

Marc Jansen