Lichtjesdag bij vijver Noorderplantsoen in Groningen

GRONINGEN

In de barokke vijver van het Noorderplantsoen in Groningen varen zondag 11 december lichtbootjes. Dit ter gelegenheid van Wereld Lichtjesdag.

Op Wereld Lichtjesdag – elke tweede zondag van december – steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben. In het Noorderplantsoen wordt met ongeveer 200 kinderen en volwassenen stilgestaan bij het gemis. Voor wie wel een kaarsje wil branden, maar niet naar het Noorderplanstoen kan komen, biedt www.lichtjesdaggroningen.nl/kaarsjes wellicht uitkomst. Lichtjesdag Groningen begint om 18.45 uur bij de vijver in het Noorderplantsoen. De herdenking duurt tot ongeveer 19.45 uur.

Auteur

Marc Jansen