Festival of Nine Lessons & Carols for Advent in San Salvatorkerk

GRONINGEN

Het Martini Jongenskoor uit Sneek voert op zondag 11 december een Evensong uit in de San Salvatorkerk in Groningen. Een Evensong toegesneden op de tijd van het jaar: het is een 'Festival of Nine Lessons and Carols for Advent'.

De Lessons and Carols for Advent kwamen aan het eind van de negentiende eeuw in zwang in Engeland. De Lessons and Carols for Advent gelden als de muzikale voorbereiding op het kerstfeest. In alle kathedralen en kerken van het land vinden deze festivals plaats. Het concert heeft de vorm van een adventsdienst, met veel koormuziek, lezingen en gezongen gebeden. Het door Trevor Mooijman geleide Martini Jongenskoor zingt onder andere het 'Magnificat in d' van Thomas Attwood Walmisley. Peter Wagenaar begeleidt het koor op het orgel. Aanvang: 16.30 uur.

Auteur

Marc Jansen