Help Portrait bij Noorderpoort in Groningen

GRONINGEN

Studenten van Noorderpoort hebben voor zaterdag 10 december de stad-Groninger editie van het benefietevenement Help Portrait georganiseerd.

Help Portrait is een wereldwijde organisatie - actief in meer dan 60 landen - die zich jaarlijks in de donkere dagen voor Kerst inzet om de minder bedeelden in onze samenleving een portret te geven. Fotografen, visagisten en kappers slaan de handen ineen om een portret te maken en te geven aan hen die het niet kunnen betalen.

Help Portrait

Help Portrait is een initiatief van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart. In Nederland is fotograaf Frank Doorhof, die Jeremy Cowart persoonlijk goed kent, de initiator. Rob de Jong en Arie van der Meer van Noorderpoort hebben de organisatie van Help Portrait in Groningen opgepakt.

Noorderpoort

Help Portrait Groningen vindt zaterdag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur plaats bij Noorderpoort Kunst & Multimedia aan de Verzetsstrijderslaan in Groningen. Studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia maken gratis portretfoto's. De visagie is in handen van studenten van Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme die een opleiding volgen tot schoonheidsspecialiste of kapper.

Auteur

Marc Jansen