Lasse Hoile en Atelier Jùnn in Fotogalerie Noorderlicht

GRONINGEN

In Fotogalerie Noorderlicht in Groningen wordt vrijdag 9 december om 17.00 uur een nieuwe expositie geopend. Deze expositie toont werk van Lasse Hoile en Atelier Jùnn.

De Deense fotograaf en filmmaker Lasse Hoile kruipt in de menselijke psyche. Gezichten zijn omwikkeld, verborgen, verdoezeld. Eenzame, vervormde figuren reizen door een desolaat landschap. Vintage erotiek heeft een sjamanistische draai gekregen. Verleiden en afstoten gaan hand in hand. Hoile's cinematografische taal trekt de kijker het beeld in. Lasse Hoile is het meest bekend door zijn nauwe samenwerking met muzikant Steven Wilson (Porcupine Tree/ Blackfield) en diverse musici en bands als Anathema, Opeth en Steve Rothery (Marillion). [caption id="attachment_67311" align="alignright" width="130"]©Atelier Jùnn. ©Atelier Jùnn.[/caption] Atelier Jùnn bestaat uit 2 Amsterdamse fotografen die het beste in hun vel zitten op een dieet van analoge fotografie, steengoede muziek en het experiment als onderdeel van de fotografische vormgeving. In Noorderlichts ‘Project Space’ wordt een serie collodion portretten getoond van hun favoriete artiesten direct vóór of na hun optreden. De expositie loopt tot en met 29 januari 2017.

Auteur

Marc Jansen