Volgende Nacht van Groningen echt in het donker

GRONINGEN

De Nacht van Groningen is eerder (in het jaar) op de loopkalender geplaatst. Waar het hardloopevenement dit jaar op 20 mei was, is het in 2017 op 4 maart. Alle deelnemers zullen hun afstand daardoor in het donker lopen.

Het parcours van de Nacht van Groningen voert deels door de binnenstad, deels door het Noorderplantsoen. Start en finish zijn, ook voor het eerst, op de Ossenmarkt. Deelnemers kunnen ervoor kiezen een halve marathon (21,1 kilometer), 10 Engelse mijlen (16,1) kilometer, 10 kilometer of 5 kilometer te lopen. Wie kiest voor de 10 kilometerloop wordt geacht om 20.00 uur te vertrekken. De halve marathon en de loop over 10 Engelse mijlen beginnen om 20.30 uur en de 5 kilometerloop om 20.40 uur.

Goed doel

Deelnemers kunnen bij inschrijving een donatie doen aan het aan de Nacht van Groningen verbonden goede doel: de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De NCFS zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF in Nederland. Cystic Fibrosis is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte waaraan mensen te jong overlijden.

Meer dan een hardloopevenement

De Nacht van Groningen is meer dan een hardloopevenement alleen. De Ossenmarkt biedt - naast start- en finishlijn - gezelligheid en entertainment. Ook onderweg is er extra verlichting en muziek. De inschrijving voor de Nacht van Groningen is donderdag geopend. Meer hierover op: www.nachtvangroningen.nl.

Auteur

Marc Jansen