Groninger première ‘Girls Lost’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 17 en maandag 19 december de Zweeds/ Finse film ‘Girls Lost’ van Alexandra-Therese Keining vertoond. Deze film was nooit eerder in Groningen te zien.

'Girls Lost' is gebaseerd op het boek 'Pojkarna’ van de Zweedse auteur Jessica Schiefauer. De film gaat over Kim, Bella en Momo, onafscheidelijke vriendinnen die als buitenbeentjes met regelmaat worden gepest op school. Wanneer zij een geheimzinnige plant vinden, verandert hun leven compleet. Door het innemen van de nectar van deze plant transformeren de meisjes tijdelijk in jongens. Daardoor verandert het tij drastisch. Als jongens tellen ze opeens overal mee en zijn ze razend populair. Voor Kim is de transformatie echter meer dan een tijdelijk avontuurtje – ze ontdekt dat ze zich weleens beter thuis zou kunnen voelen in haar nieuwe lichaam. De film (Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld) begint zowel op zaterdag als op maandag om 20.30 uur. https://youtu.be/P2Yx4Emss3E

Auteur

Marc Jansen