'Les amours imaginaires' in VERA Zienema in Groningen

GRONINGEN

In VERA Zienema in Groningen wordt dinsdag 20 december de 35mm-film 'Les amours imaginaires' van de Canadese regisseur Xavier Dolan vertoond.

Opeens is hij er. Nicholas. Het lichaam van een jonge god, een oogopslag om bij te smelten, een kamerbrede lach en een heerlijk nonchalante krullenkop. Geen wonder dat Marie (Monia Chokri) direct in vuur en vlam staat. Maar ook haar beste vriend Francis (Xavier Dolan) is door Cupido's pijl geraakt. Maar wie van de twee naar liefde hunkerende twintigers gaat er met de smakelijke buit vandoor? Tegenover elkaar ontkennen ze bij hoog en bij laag dat ze ook maar de geringste gevoelens koesteren voor Nicholas (Niels Schneider). Ondertussen saboteren ze in het geniep elkaars kansen. Oorlog en liefde mogen dan alles rechtvaardigen, het komt hun vriendschapsband niet ten goede. De Franstalige film (met Nederlandse ondertiteling) begint om 21.00 uur. Meer informatie/ kaartverkoop: www.vera-groningen.nl/agenda/zienema. https://youtu.be/yaqHa7lCjKI

Auteur

Marc Jansen