Schweigman& en Slagwerk Den Haag met 'HUiD' in Grand Theatre

GRONINGEN

Schweigman& en Slagwerk Den Haag staan vrijdag 16 en zaterdag 17 december met de voorstelling 'HUiD' in het Grand Theatre in Groningen.

'HUiD' is een muzikale en beeldende performance over tastzin, tactiliteit en contact maken waarin de musici van Slagwerk Den Haag de fysieke performers van Schweigman& ontmoeten.

Beleving van de huis

Een slagwerker wrijft, slaat en aait de huid van zijn trommel op zoek naar geluid. Wat als die huid nog niet ontdaan is van het lichaam? De aanraking veroorzaakt dan niet alleen een compleet andere klank, maar brengt ook wat teweeg bij degene die geslagen of geaaid wordt. Binnen een nieuwe compositie van Arnoud Noordegraaf en scenografie van Theun Mosk zoeken performers en slagwerkers samen naar de schoonheid, de tragiek en de poëtische beleving van de huid. Elkaar aftastend, gebruikmakend van instrumenten maar ook van hun eigen lichaam en huid, exploreren zij mogelijkheden van aanraking.

Boukje Schweigman

Met 'HUiD' staat Schweigman& voor het eerst weer in de theaters na ruim twee jaar voornamelijk locatievoorstellingen te hebben gespeeld. Regisseuse Boukje Schweigman - nu met zwangerschapsverlof - en vast castlid Toon Kuijpers komen uit Groningen. Slagwerk Den Haag is onder andere vaste samenwerkingspartner van het Groningse Club Guy & Roni. Beide voorstellingen beginnen om 20.30 uur.

Auteur

Marc Jansen