Wintercircus Arlette Hanson in MartiniPlaza in Groningen

GRONINGEN

Wintercircus Arlette Hanson staat zondag 18 december met de nieuwe circusvoorstelling 'Koud Kunstje!' in MartiniPlaza in Groningen.

'Koud Kunstje!' speelt in een dorp met een clown als burgemeester. Acrobaten halen er de meest ongewone capriolen uit, terwijl een ander zich soepel in een koelkast vouwt, trapezemeisjes door de lucht zwieren en jongleer-kegels langs de oren suizen.

Afgestudeerde talenten

In deze voorstelling spelen 6 afgestudeerde talenten van Codarts Circus Arts en Academy for Circus and Performance Art mee. Het bieden van een plek aan talent van de opleidingen is immers een rode draad in de voorstellingen van het Wintercircus. Naast dit talent van Nederlandse bodem, toert Arlette Hanson het hele jaar door de wereld over op zoek naar de beste act. Dit jaar is dat onder meer het Vlaamse duo Passe-Pieds, dat door zijn trapezewerk gewild is in de Duitse variétés. Daarnaast gaan TinTin & Agustin, de clowns uit Argentinië, voor de tweede keer op rij mee.

Blinden en slechtzienden

De voorstelling in MartiniPlaza is ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Met live audiodescriptie kunnen zij alles volgen. Aanvang: 15.00 uur. Meer informatie: www.martiniplaza.nl.

Auteur

Marc Jansen