Kerstconcert Roden Girl Choristers in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

De Roden Girl Choristers geven woensdag 21 december een kerstconcert in de Der Aa-kerk in Groningen.

Onder leiding van Sonja de Vries en Hoite Pruiksma wordt een 'Festival of Lessons and Carols' gepresenteerd. Hierbij worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken.

Traditionele carols en meer moderne werken

Roden Girl ChoristersHet festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities. Naast traditionele carols zingt het koor meer moderne werken. Zo staan 2 delen uit 'A Ceremony of Carols' van Benjamin Britten en 'Sweet was the Song' van Andrew Carter op het programma. Ook maakt het koor een uitstapje naar het Nederlandstalige 'Hoe leit dit Kindeke' van Margaretha Christina de Jong, waarvan het koor de première brengt. Van John Rutter zingen de choristers 'What sweeter music' en 'Star Carol'.

Roden Girl Choristers

Het meisjeskoor Roden Girl Choristers bestaat sinds 2000. Het telt ongeveer 23 meisjes. Het koor maakt deel uit van Stichting Koorschool Noord Nederland. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop (tickets.daannijman.nl of 06-441 081 92) en 18 euro aan de deur. Tot en met 12 jaar is het concert gratis.

Auteur

Marc Jansen