Abel Tasman Koor in 'Dieverdoatsie op zundag' in Bezoekerscentrum Reitdiep

GRONINGEN

Het Abel Tasman Koor uit Sebaldeburen geeft zondag 18 december een concert in Bezoekerscentrum Reitdiep in Groningen. Dit optreden vindt plaats in het kader van de maandelijkse - elke derde zondag van de maand - 'Dieverdoatsie op zundag' van Het Groninger Landschap.

Op het programma staan originele shanty- en zeemansliedjes in diverse talen alsmede liedjes die te maken hebben met de tijd en het leven van Abel Tasman. Er wordt opgetreden in nagemaakte zeventiende-eeuwse kledij.

Vrouw aan Boord

Het Abel Tasman Koor is een uit zowel mannen (25) als vrouwen (20) bestaand shantykoor. Het koor, dat bij oprichting Vrouw aan Boord genoemd werd, treedt op met begeleiding van 3 accordeonisten en ritmische ondersteuning op cajon. Het koor, dat wordt geleid door dirigent Wouter Lautenbach, veranderde zijn naam na deelname aan het Abel Tasman Festival in de gemeente Grootegast in 2003. Aanvang: 14.00 uur. Entree: 3 euro (beschermers en kinderen tot en met 12 jaar: 2 euro).

Auteur

Marc Jansen