Elk kind een mooie decembermaand in Oranjebuurt

GRONINGEN

De Oranjebuurt Groningen viert de decembermaand dit jaar een beetje anders. De buurtvereniging is er namelijk in geslaagd om, samen met bewoners en ondernemers, voor ruim 800 euro aan cadeautjes te verzamelen. Deze cadeautjes zijn bedoeld voor kinderen uit de Oranjebuurt die het niet zo breed hebben.

De actie begon als 'Sint voor elk Kind'. Enkele ondernemers leverden echter zo'n stevige bijdrage, dat het de organisatie niet lukte alles voor 5 december bij de juiste kinderen te krijgen. De initiatiefnemers hebben vervolgens toenadering gezocht tot het WIJ-team Groningen en Voedselbank Stad Groningen. Via de voedselbank lukt het wel de cadeautjes bij de juiste kinderen te krijgen en de kinderen voor of tijdens de kerstdagen een leuk cadeau aan te bieden.

Kerstborrel

Het succes van dit buurt-/ burgerinitiatief wordt zondag 18 december met alle buurtbewoners gevierd. Met een kerstborrel onder de kerstboom aan het Nassauplein; vanaf 17.00 uur.

Auteur

Marc Jansen