Trainingslopen ter voorbereiding op NN Marathon Rotterdam

GRONINGEN

Groningen Atletiek houdt in het nieuwe jaar een aantal trainingslopen ter voorbereiding op de NN Marathon Rotterdam. De 37ste editie van deze marathon staat voor zondag 9 april op de loopkalender.

In totaal staan 4 lopen geprogrammeerd, over respectievelijk 20, 25, 30 en 35 kilometer. Deelnemers kunnen zich bij verschillende groepen, aangevoerd door goed herkenbare tempomakers, aansluiten. Uitgangspunt hierbij zijn de 5 kilometertijden, te beginnen bij 25 minuten (5 minuten) en oplopend tot 32,30 minuten (6,30 minuten per kilometer). Per tempogroep zijn er 2 tempomakers, ervaren langeafstandslopers. Zijn fungeren tevens als vraagbaak en aanspreekpunt voor de lopers. Bovendien gaan per groep 2 fietsers mee om de veiligheid te waarborgen.
  • Trainingsloop 1 vindt zaterdag 7 januari 2017 plaats. De route voert langs de Madijk en door de Onlanden.
  • Trainingsloop 2 is zaterdag 4 februari 2017. Het betreft een 25 kilometer lang rondje ten zuiden of ten noorden van de stad.
  • Trainingsloop op 3 zaterdag 25 februari 2017 is een ‘Rondje Leekstermeer’ van 30 kilometer.
  • Trainingsloop 4 op zaterdag 18 maart 2017 over 30/ 35 kilometer start bij het clubhuis van voetbalvereniging Froombosch.
Groningen Atletiek zorgt steeds voor water, thee, sportdrank, bananen en koek op elk 5 kilometerpunt.

Na-inschrijving

Deelname aan alle 4 de lopen kost 20 euro. Na-inschrijving op de dag van een trainingsloop kost 6 euro. Alle trainingslopen beginnen om 10.00 uur. Inschrijven vanaf 09.15 uur (tot 0.9.45 uur). Startpunt is steeds – met uitzondering van de vierde trainingsloop – de atletiekbaan van Groningen Atletiek in het Stadspark in Groningen.

Auteur

Marc Jansen