Voorlichtingsbijeenkomsten voor vrijwilligers logeerhuis De Opstap

GRONINGEN

Bij Humanitas op het Akerkhof in Groningen worden maandag 12, dinsdag 13 en donderdag 15 december voorlichtingsbijeenkomsten gehouden voor logeerhuis De Opstap.

Het in januari aan de Molukkenstraat 202 in Groningen te openen logeerhuis De Opstap - een kleinschalig logeerhuis voor herstel en respijt, waar zieken en mantelzorgers kortdurend kunnen verblijven - heeft nog behoefte aan vrijwilligers die als gastheer of -vrouw kunnen fungeren.

Centrale rol in logeerhuis

Deze vrijwilligers vervullen een centrale rol in het logeerhuis en zijn het aanspreekpunt voor de gasten. De vrijwilligers verrichten lichte huishoudelijke taken en creëren een huiselijke sfeer. Ook houden ze in samenwerking met andere vrijwilligers de gastenkamers op orde. Omdat het logeerhuis zowel overdag als ‘s nachts geopend is, zijn er gedurende de hele week vrijwilligers aanwezig, ook ‘s nachts. De vrijwilligers hebben de keus om in de ochtend, middag en avond ingeroosterd te worden. De vrijwilligers worden getraind en gefaciliteerd door Humanitas en worden begeleid door een projectondersteuner.

Voorlichtingsbijeenkomsten

De voorlichtingsbijeenkomst zijn bedoeld voor potentiële vrijwilligers. De bijeenkomst op maandag 12 december duurt van 19.00 tot 20.30 uur, die van dinsdag 13 december van 10.00 tot 11.30 uur en die van donderdag 15 december van 14.00 tot 15.30 uur.

Auteur

Marc Jansen