Decemberconcert Bragi in Immanuelkerk in Groningen

GRONINGEN

Het Groninger Studenten Muziekgezelschap Bragi geeft zaterdag 17 december een concert in de Immanuelkerk in Groningen. Op het programma staan werken van Bruckner en Schumann.

Bragi bestaat uit een symfonieorkest, grootkoor en a-capellakoor. De oudste studentenmuziekvereniging van Groningen - opgericht in 1882 - brengt in de Immanuelkerk Anton Bruckners 'Symfonie in d mineur', ook wel bekend als 'Die Nullte', en - samen met het grootkoor - Robert Schumanns 'Missa Sacra' ten gehore. Hierbij maakt Alexander de Blaeij zijn debuut als orkestdirigent van het gezelschap. Het grootkoor staat, als gebruikelijk, onder leiding van Jeroen Helder. De solo’s in de mis van Schumann zijn voor rekening van de Italiaanse sopraan Francesca Pusceddu. Aanvang: 20.00 uur. Kaartverkoop: www.bragi.nl.

Auteur

Marc Jansen