Eat & Meet 'De Syriërs zijn terug' in Groningen

GRONINGEN

Goede doelen-restaurant Happietaria Groningen is zondag 18 december toneel van de Eat & Meet 'De Syriërs zijn terug'.

Uit Syrië gevluchte koks delen tijdens dit evenement de rijkdom van de Syrische keuken met vluchtelingen, Stadjers en andere belangstellenden. Zij doen dit uit dankbaarheid voor de gastvrijheid van de Groningers. Deze activiteit is georganiseerd door burgerinitiatief Groningen Verwelkomt. “Tientallen zo niet honderden vrijwilligers hebben zich met hart en ziel ingezet voor vluchtelingen. Dat merken we aan de warme contacten die veel Groningers tot op de dag van vandaag nog hebben met voormalige bewoners van de noodopvangen in stad en ommeland”, vertelt zijn voorzitter Zoia Albert, zelf ook vluchteling. "“Voor hen zal 18 december een reünie zijn. Voor anderen zal het een eerste kennismaking zijn met vluchtelingen in het mooie Groningen.”

Reserveren

De prijs voor een maaltijd is € 15. Er staan 2 shifts geprogrammeerd; om 17.00 uur en om 19.30 uur. Vanwege beperkt aantal plekken, is reserveren via de website verplicht: www.groningenverwelkomt.nl.

Auteur

Marc Jansen