Festivalprogramma Eurosonic Noorderslag 2017 compleet

GRONINGEN

Met de bevestiging van het project 'Parels van de Jordaan', Era Istrefi en Luwten, en de toevoeging van veel Noord-Nederlands aan de line-ups van Eurosonic en Grunnsonic is het festivalprogramma van Eurosonic Noorderslag compleet. De blokkenschema’s gaan vrijdag 16 december online.

Vanaf dat moment kan een planning worden gemaakt voor een ontdekkingstocht door de ruim 300 acts tellende line-up. Overigens vroeg Eurosonic Noorderslag 35 internationale media 5 vijf acts uit het programma volgens hen in de gaten gehouden moeten worden. Dit resulteerde in een omvangrijke 'Recommended'-lijst waarin de volgende 10 acts werden het vaakst genoemd werden:
  • Amber Arcades
  • Anna Meredith
  • Anna of the North
  • Her
  • Mémoria de Peixe
  • Sløtface
  • Skott
  • Best Youth
  • First Breath After a Coma
  • Roosevelt

Parels van de Jordaan

Met 'Parels van de Jordaan' eert Top Notch de roemruchte migrantenwijk van weleer. Op Noorderslag is 'Parels van de Jordaan' vertegenwoordigd met onder andere Thijs Boontjes, Janne Schra, Roxeanne Hazes en Willeke Alberti.

Noord-Nederlands talent

In samenwerking met de popkoepels POPgroningen, Friesland Pop, K&C Drenthe en Poppunt Overijssel maakt Noord-Nederlands muziektalent zijn opwachting op Grunnsonic en de popkoepels-showcases in Lola en Club Kiwi. POPgroningen selecteerde hiervoor de acts The Movement, Hans Hanneman en Ortega. Friesland Pop draagt Pendants, Toll en Abdomen voor. K&C Drenthe heeft Loop Alley, Blackbriar en Timo de Jong een plek toegewezen. En Poppunt Overijssel komt met Dokter Watjes, Mandrake’s Monster en Money & the Man.

Grunnsonic

Op het gratis toegankelijke Grunnsonic wordt Gronings talent in de schijnwerpers gezet. Grunnsonic vindt plaats op diverse locaties in Groningen. De line-up van Grunnssonic bestaat uit: A Fugitive, Arch origin, BDKR, Boyz in the Woods, Cazz Major, City of Life, De Kat, DraMali, Drico, Electropoëzie, Former, Haas, Hans Hannemann, Hollow Men, HoppaH, Jeftuz, J'lectroniq, Joost Dijkema, KIN, Kinoo, Kira, Kraantje Pappie, Manzi, Marble Heart, McScallywag, Meadowlake, Model Depose, Mr. Memoir, MyDearestDear, Orange Skyline, Roberto Tan, Roelie Vuitton, Roëndy Rosanjo, Santa Fé, Sascha Elisah, Savannah, Stuart Mavis, The Binary Mind, The Blind Roofers, The Movement, The Rising Sun, Vera’s Charm, Victors Village, View for a Day, Vikings in Tibet, We Love You Sally Lightfoot en Willie Darktrousers.

Auteur

Marc Jansen