Groninger première ‘Sing Street’ in RKZbios in Groningen

GRONINGEN

In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 24 december en maandag 2 januari de muziekkomedie 'Sing Street' van de Ierse regisseur John Carney vertoond. Deze film was nooit eerder in Groningen te zien.

De film gaat over de 14-jarige Conor. Zijn ouders halen hem in 1985 van zijn dure privéschool en sturen hem naar een ruige openbare school in Dublin. Daar krijgt hij te maken met een strenge hoofdmeester. Thuis doen z'n ouders niks anders dan ruzie maken. Zijn ontsnapping is de muziek, waarin hij wordt opgeleid door zijn oudere broer Brendan. Als hij de mooie Raphina tegenkomt is Conor op slag verliefd. Hij vraagt of ze in de videoclip van z'n band wil spelen. Conor zal snel moeten handelen om een formatie samen te stellen, want de band waar hij het over heeft, bestaat namelijk nog niet. De Engelstalige film (Nederlands ondertiteld) begint beide keren om 20.30 uur. https://youtu.be/pOIzF323Gn8

Auteur

Marc Jansen