Jubileumtour Jan Akkerman doet De Oosterpoort aan

GRONINGEN

Gitaaricoon Jan Akkerman maakt ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag een jubileumtour langs Nederlandse clubs. Hierbij wordt vrijdag 23 december De Oosterpoort aangedaan.

De ooit tot beste gitarist van de wereld uitgeroepen Jan Akkerman wordt in deze tour bijgestaan door vrienden als saxofonist Benjamin Herman (New Cool Collective), zanger Bert Heerink (Vandenberg) en gitarist Ruben Hoeke. Speciale gast is dochter Gi Laurie. Het gezelschap speelt nummers uit Akkermans hele muzikale loopbaan: van Brainbox en Focus tot zijn North Sea Jazz Legendary Concerts, aangevuld met nieuw werk. Aanvang: 20.30 uur. Kaarten (à 20 euro) zijn verkrijgbaar bij De Oosterpoort en Plato Groningen, en via de-oosterpoort.nl en Ticketmaster.nl. https://youtu.be/0xLR9gZuc4M

Auteur

Marc Jansen