Kerstconcert dejongdejongplus in Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

dejongdejongplus geeft vrijdag 23 december een kerstconcert in de Der Aa-kerk in Groningen. dejongdejongplus is een ensemble bestaande uit de organisten Euwe en Sybolt de Jong, 2 vocale kwartetten, een saxofonist en een altviolist. 

Euwe en Sybolt de Jong bespelen diverse harmoniums, in allerlei soorten en maten. Uiteraard klinkt ook het beroemde Schnitgerorgel van de Der Aa-kerk.

Vocale kwartetten

De 2 vocale kwartetten zijn speciaal voor dit concert samengesteld. De 2 jonge sopranen zijn studentes van het Utrechts Conservatorium. De mannensectie (alt, tenor, bariton, bas) is afkomstig uit vocaal mannenensemble The Gents. De 'klankkern' is van Drentse makelij: 5 van de 8 mannen zijn in de jaren '80 en '90 actief geweest als zangers in het Roder Jongenskoor van Bouwe Dijkstra. Het koor zal niet statisch zijn, maar opereren als een wandelend en zingend geheel.

Altviool en saxofoon

Elsbeth de Jong (altviool) en Jack Westra (saxofoon) kleuren en kruiden de koorzang. De werken zijn speciaal voor de Der Aa-kerk en de beschikbare stemmen gecomponeerd of gearrangeerd. Aanvang: 20.15 uur. Kaarten (à 20 euro) zijn verkrijgbaar op www.dejongdejong.nl en, op de avond zelf, aan de kerk.

Auteur

Marc Jansen