Kerstconcert Roder Jongenskoor in de Der Aa-kerk in Groningen

GRONINGEN

Het Roder Jongenskoor geeft op kerstavond (zaterdag 24 december) een kerstconcert in de Der Aa-kerk in Groningen. Dit concert heeft het karakter van een Festival of Lessons and Carols.

De traditie van de Lessons and Carols is 80 jaar geleden ingezet door King’s College Choir uit Cambridge. 9 advents- en kerstlezingen worden afgewisseld met traditionele en eigentijdse Christman carols. Het Roder Jongenskoor draagt deze kersttraditie al meer dan 20 jaar uit in Nederland. Net als in Cambridge zingen de jongens bij lessenaars met kaarsen en worden de aanwezigen enkele keren uitgenodigd om een couplet van een carol of hymne mee te zingen.

Roder Jongenskoor

Het in 1985 opgerichte Roder Jongenskoor is een koor naar Engels voorbeeld, met als repertoire Anglicaanse koormuziek. Dirigent van het koor is Rintje te Wies, hij is tevens artistiek leider van de Stichting Koorschool Noord Nederland. Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten kosten 18,50 euro in de voorverkoop bij Boekhandel Daan Nijman, op tickets.daannijman.nl of per 06-441 081 92. Aan de kassa kosten de toegangsbewijzen 20 euro. 

Auteur

Marc Jansen