Kerstvoorstelling voor kinderen in Nieuwe Kerk in Groningen

GRONINGEN

De Nieuwe Kerk in Groningen heeft voor kerstavond (zaterdag 24 december) een kerstvoorstelling voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar georganiseerd.

De kerk wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot levende kerststal met een ezel. De hoofdrol in de voorstelling is dan ook voor ezeltje Eppo. Hij vertelt herder Jesse het verhaal van de kerstnacht.
Lees verder na de foto.
[caption id="attachment_67428" align="aligncenter" width="431"]Foto: Geert van Duinen Foto: Geert van Duinen[/caption]

Amateurtoneel

De scènes uit het eeuwenoude kerstverhaal spelen zich af op verschillende plekken in de Nieuwe Kerk. Amateurtoneelspelers en leden van de Nieuwe Kerkgemeente vertolken de rollen van de stem van de ezel, de herders, de engelen en de wijzen. Jozef en Maria en hun pasgeboren kindje Jezus ontbreken uiteraard niet.

Regie

De regie van de voorstelling is in handen van Jantine Landman-Zuur. Zij is in het dagelijks leven ontwikkelingspsycholoog. Daarnaast is zij betrokken bij projecten rondom zingeving, wetenschap, toneel en kunst. Muziek speelt een belangrijk rol in de voorstelling. Een door Margreet Ravensbergen geleid gelegenheidsorkest begeleidt de kerstliedjes.

2 voorstellingen

Dominee Evert Jan Veldman: “Onze kinderkerstnachtdienst trekt jaarlijks de belangstelling van ruim 600 kinderen en hun (groot)ouders en wint nog steeds aan populariteit. Om niemand te hoeven teleurstellen geven we sinds vorig jaar 2 voorstellingen: om 18.00 uur en om 19.30 uur.” Entree: gratis.

Auteur

Marc Jansen