'Culte musical' in Waalse kerk in Groningen

GRONINGEN

De Église Wallonne, ofwel Waalse kerk, in Groningen heeft voor zaterdag 24 december een 'culte musical' georganiseerd. Dit is een speciale kerkdienst met volop ruimte voor muziek. Plaats van handeling is de Pelstergasthuiskerk in Groningen.

Lubertus Leutscher, solotrompettist van het Noord Nederlands Orkest, voert muziek van Georg Philipp Telemann uit. Het Schnitger-orgel wordt bespeeld door Egbert van Goor. Hij speelt onder meer Noëls van de Franse componisten Claude Balbastre en Michel Corrette. Verder is er volop ruimte voor het gezamenlijk zingen van een groot aantal bekende Franse kerstliederen. Voorganger in deze Franstalige dienst is 'pasteur' Henk Spoelstra. Aanvang: 19.30 uur; muziek en samenzang vanaf 19.10 uur.

Auteur

Marc Jansen